HSV Forum


Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Liverpool Sydney
    Posts
    480

    Ve s1 gts - air con

    Has anyone else had the problem of the AC turning on by itself?
    It only started doing it today, but did it 4 times in the space of 1 hour.

    I believe its either a bad earth or a bug in the tune?

    LS2 V3 Vortech Supercharged
    607rwhp

  2. #2
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    15
    I have also had this problem on my 07 VE Clubsport. If I remember correctly it was after I charged my battery in my car without disconnecting the leads. Only did it a few times probably within an hour like yours. All good now.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Liverpool Sydney
    Posts
    480
    Quote Originally Posted by sjako View Post
    I have also had this problem on my 07 VE Clubsport. If I remember correctly it was after I charged my battery in my car without disconnecting the leads. Only did it a few times probably within an hour like yours. All good now.
    Mine is still doing it.
    We fiddled with the setting for the Thermo fans ( through the tune ) to get them to come in a bit earlier ( 90 degress ).
    It seems to be tripping the fan on the dash / ac

    LS2 V3 Vortech Supercharged
    607rwhp

  4. #4
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    15
    Now wonder you wanted to have the thermos come on earlier, it's the rwhp that's causing your problems. LOL. The acceleration rate from your car must be pulling the a/c switch in. Just joking of course that's big hp. Sorry cant help with the main problem.
    Cheers Steve

  5. #5
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Liverpool Sydney
    Posts
    480
    Quote Originally Posted by sjako View Post
    Now wonder you wanted to have the thermos come on earlier, it's the rwhp that's causing your problems. LOL. The acceleration rate from your car must be pulling the a/c switch in. Just joking of course that's big hp. Sorry cant help with the main problem.
    Cheers Steve
    haha!! We'll sort it out ( eventually )

    LS2 V3 Vortech Supercharged
    607rwhp

  6. #6
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    178
    if you know someone with a Tech 2, they may be able to check if there is any HVAC errors logged.

    mine has just developed an odd issue i need a Tech 2 to diagnose.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Liverpool Sydney
    Posts
    480
    Quote Originally Posted by mitchy View Post
    if you know someone with a Tech 2, they may be able to check if there is any HVAC errors logged.

    mine has just developed an odd issue i need a Tech 2 to diagnose.
    Just gonna keep ab eye on it - see if it cycles out. Its only starting doing it since we dropped the thermos to 90degrees.
    It could well be a HVAC error - I'll run it up and see what happens.

    Whats your issue?

    LS2 V3 Vortech Supercharged
    607rwhp

  8. #8
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    178
    Mine has decided the passenger only gets hot air. Replaced the HVAC actuator (a couple of times), but it still presists.

    It came at the same time I upgraded to E3 IQ, but I'm told it's not related.







Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •