PDA

View Full Version : E3 GTS stereo upgrade



E3GTS4me
15-05-2011, 08:45 PM
thought I would have my own thread about the upgrade, here's some progress pics while it was all happening

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0077-1.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0077-1.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0079.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0079.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0080.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0080.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0081.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0081.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0082.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0082.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0083.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0083.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0084.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0084.jpg)

E3GTS4me
15-05-2011, 08:47 PM
well its all done and I'm so pleased with the result...the difference is 200% better than factory, here is a pic of some of the parts that went into it

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0090.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0090.jpg)

Dynamat on the doors

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0085.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0085.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0087.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0087.jpg)

and the boot

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0092.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0092.jpg)

http://i11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/th_IMG_0091.jpg (http://s11.photobucket.com/albums/a165/rexelent/?action=view&current=IMG_0091.jpg)

gto461
16-05-2011, 12:15 PM
good to see ya went with the pdx amps they are very nice...did you do the install or someone in newy do it for ya

E3GTS4me
16-05-2011, 06:22 PM
ummm I'm from Adelaide mate....I had Tonkins instal them for me

gto461
16-05-2011, 07:34 PM
my bad sorry mate...nice install tho

dannym81
01-06-2011, 12:44 PM
Lookin good e3. Can you listen to it up full? Having mine installed queens bday w/e along with headers exhaust otr cold air and tune. Can't wait.

E3GTS4me
01-06-2011, 10:47 PM
yeah it sounds pretty clear up as loud as u want

Simonk
02-06-2011, 02:41 PM
Looks great.

Have you got some details on that sub. It looks like a very practical size. Did it come boxed?

E3GTS4me
02-06-2011, 10:15 PM
Looks great.

Have you got some details on that sub. It looks like a very practical size. Did it come boxed?

yes it came already boxed from Focal....model is a V2 11" dual voice coil woofer. packs a fairly big punch for its size

Stewiecasserole
25-06-2011, 08:30 PM
So what was the damage to the wallet for all that dude ?

dingdong555
12-11-2011, 01:20 PM
I might sound like a nob, but, the stock head unit doesn't have RCA out, so where do the AMP RCA's go to?

Also, did they dynamat the inner skin of the door? Or just the outer skin as you can see?

gto461
12-11-2011, 09:17 PM
chuck in a audison bit-7 processor and your system will come alive

E3GTS4me
09-12-2011, 11:44 AM
So what was the damage to the wallet for all that dude ?

sorry guys I havent been keeping an eye on this thread

$2750 was the cost in the end

E3GTS4me
09-12-2011, 11:46 AM
I might sound like a nob, but, the stock head unit doesn't have RCA out, so where do the AMP RCA's go to?

Also, did they dynamat the inner skin of the door? Or just the outer skin as you can see?

yes dyna mate inside and out
you need to use a line level convertor at the very least......but the more u spend the better the result, mine ended up with ZERO engine noise

gunsrunner
09-12-2011, 08:39 PM
Sorry have to ask the obvious!!!!!!!!!!!!!!!:D


you need to use a line level convertor at the very least......but the more u spend the better the result, mine ended up with ZERO engine noise

Yes, but which one did you use and did it get connected at the head unit or the amp????:confused: